Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana godišnja skupšina humanitarno-karitativne udruge „Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj

Zagreb (IKA)

Godišnja skupština humanitarno-karitativne udruge „Kruh svetog Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Hrvatskoj održana je 22. ožujka u Franjevačkom samostanu sv. Ilije u Zagrebu.

Skupština je održana nakon mise u samostanskoj i župnoj crkvi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici koju je na zahvalu dobročiniteljima predvodio župnik fra Marinko Baotić, uz suslavlje predsjednika Udruge fra Stipe Karajice, okupljenih članova i vjernika.

Na početku skupštine fra Stipo je izmolio molitvu za sve pokojne dobročinitelje, kao i žrtve potresa u Hrvatskoj, Siriji i Turskoj. Pozdravne riječi svim članovima i nazočnima uputila je tajnica Udruge Nikolina Vukojević Maglica koja je ujedno predstavila dnevni red te daljnje predsjedanje skupštinom predala predsjedniku fra Stipi Karajici.

Na skupštini je usvojen dnevni red, kao i zapisnik s prethodne održane skupštine te izvješće članova Nadzornog odbora o materijalnom i financijskom radu Udruge za 2022. godinu, sve u skladu sa zakonskim propisima o radu Udruga u Republici Hrvatskoj i ovjerenim zabilješkama knjigovodstvenog servisa Peno iz Zagreba.

Predsjednik Udruge „Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj fra Stipo Karajica je okupljenim članovima podnio izvješće o radu i djelovanju Kruha sv. Ante u prošloj godini te istaknuo veoma značajan i djelotvoran angažman i doprinos svih članova, volontera i prijatelja KSA, a od realiziranih projekata izdvojio uspješno privođenje kraju obnove i primopredaju svih sedam obiteljskih kuća stradalih u potresu i ratu, od čega šest na području Banovine u Hrvatskoj, a jedne na području župe Foča u Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je također i na otpremljenu pošiljku 20 tona vrijedne pomoći ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini te ih zamolio za daljnju potporu zajednički usvojene i aktualne projekte franjevaca Franjevačke provincije Bosne Srebrene pod okriljem „Kruha svetog Ante”, od kojih: Pučke kuhinje, Franjevački studentski dom, studentske i đačke stipendije, obnova obiteljskih kuća, pomoć obiteljima s više djece, pomoć bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, fizikalna terapija i dječja Poliklinika i vrtić „Zlatni cekin” u Slavonskom Brodu.

Nakon podnesenih izvješća i kraćeg osvrta na njih, usvojene su određene smjernice za naredno razdoblje. Na kraju skupštine fra Stipo je zahvalio svima na odzivu, sudjelovanju i doprinosu kroz tri desetljeća postojanja te Udruge, a time i potrebitima i nevoljnim osobama koje se utječu humanitarno-karitativnoj udruzi „Kruh svetog Ante”.