Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-stipo-karajica

U Sarajevu održana IV. Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH

Radnim sastancima i događanjima te svečanim programom u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog, studentskog centra na Kovačićima u Sarajevu je od 17. do 19. lipnja održana manifestacija IV. Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine, prenosi KTA.

U župi Sesvetska Sopnica obilježena druga obljetnica potresa i Tjedan solidarnosti

Drugu obljetnicu katastrofalnog potresa koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i 16. tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini mještani i vjernici istočnog dijela Grada Zagreba predvođeni franjevcima zajednički su obilježili na treću korizmenu nedjelju 20. ožujka misom u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici koju je predvodio fra Stipo Karajica, samostanski i župni vikar i predsjednik karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ u Hrvatskoj.

Proslava svetkovine sv. Franje i župno klanjanje u Sesvetskoj Sopnici  

U organizaciji franjevaca svećenika, članova Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama) u Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u ponedjeljak 4. listopada svečano je proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, utemeljitelja Reda manje braće i održano župno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Duhovna obnova za djelatnike policijskih postaja Dubrava i Sesvete

Uoči blagdana sv. Mihaela arkanđela, u utorak 28. rujna, održala se druga ovogodišnja duhovna obnova za djelatnike policijskih postaja Dubrava i Sesvete, a koja je organizirana kod franjevaca Bosne Srebrene u Župi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici.

Proslavljen Dan „Kruha svetog Ante“ u župi Sesvetska Sopnica

U Župi Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu u nedjelju 13. lipnja svečano je proslavljen Dan Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“, kao što je određeno i u svim drugim župama u kojima pastoralno i karitativno službuju fratri Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene.

Skupština udruge „Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj

Godišnja, ujedno i izborna Skupština karitativne udruge „Kruh svetog Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene, podružnice u Hrvatskoj, održana je u utorak 16. ožujka u Franjevačkom samostanu sv. Ilije proroka u Zagrebu.

1 2