Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana izborna skupština Udruge Stepinčeva oaza mira

Zaprešić (IKA)

Izborna skupština Udruge Stepinčeva oaza mira održana je u ponedjeljak, 20. studenoga u Dvorani bl. Alojzija Stepinca u sklopu Pastoralnog centra župe sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Trio Mir u sastavu Martin Mihalić, Iva Ivančić, Rikard Kraguljac uveo je s dvije duhovne pjesme , zazvavši Duha Svetoga. Voditelj i animator susreta, Matej Lacić, pozdravio je sve nazočne zahvalivši u ime Udruge, posebno pastirima župe sv. Petra apostola, župniku Ivanu Frkonji i župnom vikaru Domagoju Koružnjaku što kao civilna građanska udruge tijekom cijele godine koriste župne prostore za mnoge svoje aktivnosti.

Predsjednik Ilija Nikolić pozdravio je članove, a posebno župnog vikara Domagoja Koružnjaka i časnu sestru Lajdu Marki koji su bili nazočni. Predsjednik Nikolić izvijestio je članove o radu Udruge za prošlu 2022. godinu, a posebno je podsjetio na neke događaje među kojima je istaknuo međunarodnu izložbu o Euharistijskim čudima i tribinu Zajednički pogledi o bl. Karlu Acutisu. Izložbu je pogledalo oko tisuću ljudi.

Predsjednik je spomenuo kako Udruga Stepinčeva oaza mira u suradnji s TV Zapad iz Zaprešića od 2022. ima svoju televizijsku emisiju Oaza mira u kojoj promiču ono dobro, istinito i lijepo dovodeći u goste mnoge svećenike, časne sestre i vjernike laike.

Tajnica Udruge Antonija Lacić podnijela je izvješće o financijskom stanju u proteklom razdoblju kao i financijski plan Udruge. U svom daljnjem govoru predsjednik je zahvalio svim članovima što zajedno sa župom sv. Petra apostola šire pobožnost prema bl. Alojziju Stepincu, a posebno veseli činjenica kako je bista bl. Alojzija Stepinca s relikvijarom od Stepinčeva pohodila oko osamdesetak obitelji u kojima članovi mole zajedno.

Za tu duhovnu inicijativu Udruga je na dar dobila od jednog dobrotvora svećenika bistu s likom bl. Alojzija Stepinca, rad akademskog kipara Vida Vučka.

Generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. dr. sc. Juraj Batelja prepoznao je rad Udruge Stepinčeve oaze mira pa je udruzi darovao relikvije drugog stupnja koje su pohranjene u podnožje biste.

Uslijedilo je razrješenje vodstva udruge zbog isteka četverogodišnjeg mandata.

Predstavljen je i donesen novi Statut udruge u kojem je prema novom prošireno Predsjedništvo s dva nova člana i osnovano novo tijelo Udruge – Savjetodavno vijeće – u koje ulaze svi voditelji i zamjenici timova.

Uslijedilo je biranje predsjednika, dopredsjednika, tajnika i još dva člana udruge na četverogodišnji mandat.

Za predsjednika ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Ilija Nikolić, izabran je novi dopredsjednik Alan Švajcer i dva nova člana, Ante Gelo i Zdenka Mioč. Antoniji Lacić je po treći put povjereno mjesto tajnice.

Predsjednik Nikolić zahvalio je svim članovima u ime novoizabranog Predsjedništva, rekavši kako vjeruje i nada se da će svi zajedno uz predani rad i zagovor bl. Alojzija opravdati stečeno povjerenje.

Voditelj Apostolata katoličkih muževa Mato Tunjić podnio je izvješće o radu svog tima koji već šest godina uspješno okuplja muževe svakog trećeg ponedjeljka u mjesecu na molitvu i prigodne kateheze.

U predzadnjoj točki dnevnog reda Predsjednik Nikolić iznio je plan, misiju i viziju udruge predstavljajući sve timove s njihovim voditeljima i zamjenicima.

Predsjednik Nikolić na kraju je zahvalio dosadašnjoj glavnoj kostimografkinji Jadranki Šandar koja je svoj petnaestogodišnji rad darovala toj udruzi ostavivši neizbrisivi trag oblačeći za sva scenska i biblijska uprizorenja svoje prijatelje.