Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stepinceva-oaza-mira

Tradicionalne Žive jaslice u Zaprešiću

U izvedbi Udruge „Stepinčeve oaze mira“ iz Zaprešića po četrnaesti puta uspješno su organizirane Žive jaslice koje su u večernjim satima 26. i 27. prosinca okupile rekordan broj posjetitelja iz Zaprešića i okolice.

Uprizorenje Kristove muke u Zaprešiću

Perivoj Novih dvora u Zaprešiću je na Nedjelju Muke Gospodnje - Cvjetnicu, 10. travnja šesti put bio prostor na kojem je uprizorena Kristova muka. Radi se o scenskom prikazu posljednja dva dana Isusova života u kojem sudjeluju članovi udruge Stepinčeva oaza mira i župljani Župe sv. Petra apostola iz Zaprešića.

Prikazane žive jaslice u Zaprešiću

Posjetitelji iz zaprešićkog kraja okupili su se 26. i 27. prosinca 2021. u blizini crkve sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću oko živih jaslica – biblijskog prikaza Isusovog rođenja, upriličenih 13. godinu zaredom, u organizaciji Udruge Stepinčeve oaze mira i zaprešićke Župe sv. Petra.

Humanitarna akcija "Obitelj za obitelj Banovine"

Na inicijativu Udruge Stepinčeva oaza mira, a u suradnji sa Župom sv. Petra apostola Zaprešić i župa Zaprešićkoga dekanata, te Osnovne škole Antuna Augustinčića i drugih ustanova s područja grada Zaprešića, upućen je poziv na uključivanje u akciju Caritasa Sisačke biskupije božićnoga darivanja svih onih koji su smješteni u kontejnerskim naseljima, kojih ima 14, i 2 grupna smještaja na području gradova Siska, Petrinje i Gline (695 ljudi).

Žive jaslice uprizorene u Zaprešiću

U izvedbi Udruge Stepinčeve oaze mira veliki broj Zaprešićana i okolice 26. i 27. prosinca pogledali su jedanaestu godinu u nizu uprizorenje živih jaslica. Predstava „Svjetlo Betlehemske zvijezde“ privukla je i prvu i drugu večer veliki broj posjetitelja na Trg Ivana Pavla II. u režiji trajnog đakona Ilija Nikolića i mladog studenta Mateja Lacića.

1 2