Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana medijska radionica za Caritasove djelatnike na razini Hrvatske

Split (IKA)

U organizaciji Hrvatskoga Caritasa 9. i 10. travnja u Splitu je održana medijska radionica za mrežu nad/biskupijskih Caritasa.

Okupivši se u duhovnom centru „Oaza Svete Marije Krucifikse“, kroz teoriju i praktični rad sudionici su imali priliku upoznati se sa znanjima i vještinama koje su potrebne u komunikaciji s medijima i odnosu s javnošću.

Profesori komunikologije s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta moderirali su radionicu. U prvom djelu dr. Jerko Valković i dr. Anto Mikić upoznali su nazočne s obilježjima medijske javnosti, utjecajima i izazovima medija te komunikacijskim strukturama nakon čega je uslijedio praktični rad u kojemu se učilo svladavati situacije kriznoga komuniciranja. Analizom stanja u kojem se nalazi Caritas u Hrvatskoj, otkrivajući njegove slabosti i prijetnje, ali i snage i prilike, nastojalo se doći do konkretnih smjernica za daljnji rad. U drugom djelu susreta dr. Ivan Uldrijan i dr. Krunoslav Novak Caritasovim djelatnicima pomogli su svladati vještine pisanja priopćenja i medijskih nastupa uzimajući u obzir medijske zakonitosti.

Sve je započelo pozdravnim govorom ravnatelja Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijana Svaline te riječima dobrodošlice domaćina, ravnateljice Caritasa nadbiskupije Split s. Vlatke Topalović. Između ostaloga moglo se čuti da je Caritas svjestan potrebe za većim i profesionalnijim angažmanom u medijskome prostoru te da ovom radionicom dobiva poticaj i podršku da odvažno gradi bolje društvo putem medijskih kanala. Sudionici spominju kako je uz radni dio i neformalna druženja susret bio prilika za razmjenu iskustava i međusobnoga obogaćivanja.