Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana peta sjednica radne skupine za izradu završnog dokumenta Sinode

Zagreb (IKA)

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak 8. srpnja u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održana je peta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.

Na sjednici su sudjelovali članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač i preč. dr. Denis Barić, dok se dr. Blaženka s. Valentina Mandarić, zbog unaprijed preuzetih obveza, ispričala.
Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s četvrte sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen, izvijestilo je Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.


U prvom dijelu sjednice mons. dr. Šaško predstavio je izrađeni prijedlog dvaju dijelova Završnog dokumenta Sinode: Crkva Zagrebačka u djelu evangelizacije i Crkva zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva. Naime, budući da su članovi Radne skupine izradili osnovni dio teksta, bilo je potrebno ujednačiti ga i stilski doraditi s obzirom na unaprijed dogovorenu metodologiju, te s obzirom na najnovije crkvene dokumente i aktualno stanje u Nadbiskupiji.
Po završetku konstruktivne rasprave jednoglasno je prihvaćen izrađeni prijedlog nakon čega je, u drugom dijelu sjednice, dogovoren način na koji će se tijekom iduće sjednice Radne skupine predstaviti prijedlog ostalih dvaju dijelova Završnog dokumenta Sinode: Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja te Crkva zagrebačka u hrvatskome društvu.
Šesta sjednica Radne skupine za izradu Završnog dokumenta Sinode zakazana je za ponedjeljak 2. rujna u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.