Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: druga-sinoda-zagrebacke-nadbiskupije

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije o kumovima

Nakon što smo se upoznali s uvjetima koje traži Crkva za prikladnost vršenja službe kuma prigodom sakramenta krštenja ili potvrde, u ovom tekstu želimo se upoznati i sa odlukama Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije o službi kuma, a koje mogu pomoći u razumijevanju ove važne službe u Crkvi, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Slavlje sakramenta ženidbe

Kako bi se zaručnicima, ali i svima onima koji su uključeni u pripravu slavlja sakramenta ženidbe, olakšala neposredna priprema za ženidbeno slavlje (i za ženidbeni postupak), na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije donosi se izvadak teksta iz "Izjava i odluka Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije" o sakramentu ženidbe.

Korizmeni susret kardinala Bozanića s redovnicama

Korizmeni susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s redovnicama koje djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije održan je u utorak 21. ožujka u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Susret članova Druge sinode s kardinalom Bozanićem

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s vjernicima laicima, članovima Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, u četvrtak 16. ožujka u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Održan korizmeni susret svećenika Karlovačko-goričkog arhiđakonata

Korizmeni susret svećenika Karlovačko-goričkog arhiđakonata održan je u četvrtak 9. ožujka u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Na susretu je predstavljena knjiga „Izjave i odluke Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije“, koje su na snagu stupile na svetkovinu Rođenja Gospodinova prošle godine, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3