Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana promocija knjige „Vratit ću se Ocu“

Zagreb (IKA)

U crkvi Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu, održana je 28. svibnja promocija knjige „Vratit ću se Ocu“ autora o. Franca Špeliča (1927-2012.).

Knjigu su predstavili župnik Župe Bezgrešnog Začeća BDM (Malešnica) o. Antonio Mario Čirko, OCD i trajni đakon Ratko Podvorac, a o životu i djelu Franca Špeliča svjedočili su vjernici koji su ga posjećivali u Bizeljskom u Sloveniji.
„Ovo je prvo hrvatsko izdanje autobiografske knjige o. Franca Špeliča. Knjiga Vratit ću se Ocu snažno je svjedočanstvo o jednom mukotrpnom, ali milosnom životu u kojem se Bog čudesno očitovao. Od slovenskog partizana, milicajca i uvjerenog komunista, postao je svećenikom i svetcem naših dana. U teškim okolnostima, progonjen i mučen od komunističkih vlasti i tajnih službi, završio je Teološki fakultet, njegovao bolesnu suprugu te nakon njene smrti postao katolički svećenik u 65. godini života. Istinsko obraćenje doživio je u Međugorju. Kroz više desetljeća suobličio se s Kristom u Njegovu trpljenju, noseći stigme. U svemu ga je vodila poslušnost Crkvi i mjesnom biskupu. Bio je omiljeni ispovjednik i privlačio je ljude iz svih krajeva Europe svojom jednostavnošću i predanošću Bogu. Bio je veliki pokretač duhovne obnove u Sloveniji, gdje je kršćanska vjera tijekom 45 godina komunističke vladavine bila prognana iz društvenog života i ljudskog srca. Svakom vjerniku, a i onima koji još traže smisao svojeg postojanja, ovaj čudesni životni put pokazuje da nikome i nikada nije kasno pronaći i odabrati Krista“, poručili su izlagači.