Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: o-antonio-mario-cirko

Molitvena obljetnica za sve žrtve Domovinskog rata u župi Malešnica–Oranice

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u subotu 18. studenoga 2023., u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – Malešnica–Oranice, slavljena je misa i održan prigodan program, objavljeno je na župnoj mrežnoj stranici.

Duhovni nacionalni susret roditelja ubijene djece

Pod geslom misli sv. Male Terezije „U Božjim očima ništa nije maleno“, u nedjelju 2. listopada u svetištu Najvjernije Majke Odvjetnice Hrvatske u zagrebačkim Remetama priređen je duhovni susret roditelja ubijene djece u obrambenom Domovinskom ratu, obitelji hrvatskih stradalnika, hrvatskih branitelja i mučenika.

Župa sv. Mihajla u Lapadu proslavila nebeskog zaštitnika

Večernje svečano euharistijsko slavlje u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku, na blagdan zaštitnika ove lapadske župe, u četvrtak, 29. rujna, predvodio je o. Antonio Mario Čirko, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama i upravitelj Svetišta Majke Božje Remetske.

Biskup Košić predvodio slavlje u remetskom svetištu

Središnje koncelebrirano misno slavlje u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama predvodio je na blagdan Male Gospe, 8. rujna, sisački biskup Vlado Košić, uz procesiju u kojoj se molilo za brzu obnovu crkve.

Zaustavljeni radovi na konstrukcijskoj obnovi Svetišta Majke Božje Remetske

Na zahtjev Svetišta Majke Božje Remetske u ponedjeljak, 22. kolovoza 2022., održan je hitan sastanak sa svima uključenima u obnovu kako bi se pronašlo rješenje problema. Već duže vrijeme potpuno su zaustavljeni radovi na obnovi crkve radi mnogostrukih zahtjeva konzervatora. Ako se nešto ubrzo ne odluči i preuzme odgovornost za odluke moglo bi doći do kompletnog zastoja u radovima konstrukcijske sanacije crkve, poručio je upravitelj Svetišta i remetski župnik o. Antonio-Mario Čirko.

Uklonjena kapa sa zvonika crkve u Remetama u Zagrebu

Radovi uklanjanja kape sa zvonika u potresu oštećene remetske crkve obavljeni su u subotu 19. veljače zbog čega je od jutra do popodnevnih sati bila zatvorena cesta prema Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama.

1 2 3