Budi dio naše mreže
Izbornik

Aktualno HKR-a: O. Čirko predstavio „Župnikov dnevnik u stripu“

Zagreb (IKA)

O svojoj novoj knjizi „Župnikov dnevnik u stripu“ u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija govorio je župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama o. Antonio Mario Čirko.

Stripove sabrane u novoj knjizi, o. Čirko objavljivao je od 2016. godine. Crtao ih je župljanin iz Remeta Hrvoje Habljak. Ideje za stripove proizišle su „iz župnih događaja, razna događanja, bilo u društvu, bilo Crkvi, bilo nekakvi određeni društveni poticaji“, kazao je o. Čirko. Te događaje želio je na razumljiv način prenijeti svima koji ih budu čitali.

Smisao stripova koji se nalaze u knjizi jest ohrabriti sve ljude u teškim vremenima, osobito u vremenu pandemije kroz koje smo prolazili, kao i sve ljude koji danas prolaze kroz razne životne teškoće – rekao je o. Čirko.

„Nekada je upravo humor i simpatična poruka itekako poruka ohrabrenja koja može ljudima donijeti mir. Humor je važan, Bog tješi ljude i preko humora“, dodao je.

Predstavio je i pojedine stripove iz knjige, istaknuvši strip o župnom stožeru u doba kriznog stožera, koji brine o duhovno oboljelima (ranjenih grijehom, op.) i sakramentalno izliječenim vjernicima u Crkvi.

„Knjiga je namijenjena svim ljudima otvorena srca i dobre volje“, poručio je o. Čirko. Informirao je sve zainteresirane slušatelje da knjigu mogu nabaviti u suvenirnici remetskog svetišta ili upitom putem pošte, a uskoro i u knjižarama s kršćanskom tematikom.