Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-uznesenja-bdm

VIDEO Pogledajte trenutak potresa u svetištu Majke Božje Remetske

Jak potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je u nedjelju ujutro šire područje Zagreba. Potres je zabilježen u 6:24 sati, a osjetio se i u Rijeci, Varaždinu i Slavonskom Brodu. Uslijed potresa jako je oštećena crkva Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama. Potom su iza 7 sati uslijedila još dva potresa.

25. obljetnica župe Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju

Svetkovina Velike Gospe svečano je u četvrtak 15. kolovoza proslavljena u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu. Brojni vjernici slijevali su se u župu gdje se na vanjskom oltaru u parku ispred crkve slavilo pet misa. Srebrni jubilej - 25 godina djelovanje župe proslavljen je na središnjoj euharistija koja je okupila više od tisuću hodočasnika. Misu je predvodio domaći sin đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Trostruki jubilej župe Uznesenja BDM u Zadru

Župa Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru u subotu 1. prosinca proslavila je svoj trostruki jubilej: 900 godina prvog spomena starodrevne crkve Gospe maslinske (1118.-2018.) u istoimenom svetištu, 50 godina od utemeljenja župe Uznesenja BDM u Zadru (1968.-2018.) i 20 godina od posvete nove župne crkve (1998.-2018.) koja se nalazi pokraj nekadašnje župne crkve Gospe Maslinske. Tim povodom, svečano koncelebrirano slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Belafuži predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu s petnaest svećenika.