Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-uznesenja-bdm

Kliški uskoci hodočastili nebeskoj zaštitnici Gospi na Dobriću

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu – Kandeloru članovi Povijesne postrojbe „Kliški uskoci“ proslavili su 2. veljače 2023. tradicionalnim hodočašćem i misom u splitskoj crkvi Gospe od Dobrića koju je Splitsko-makarska nadbiskupija ustupila na korištenje Križevačkoj eparhiji.

Došašće u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar-Ivaniću

Franjevci u Kloštar-Ivaniću tijekom četiri adventske nedjelje uz pomoć župnih suradnika i supokroviteljstva Općine organizirali su u dvorištu župne crkve projekt pod nazivom „Advent u Kloštru“ s ciljem dodatnog povezivanja vjerničke zajednice u iščekivanju svetkovine Božića.

Propovijed nuncija Lingue u Remetama

Prenosimo u cijelosti propovijed apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue s mise zaziva Duha Svetoga na početku školske godine Prve osnovne katoličke škole u Zagrebu slavljene 6. listopada 2022. u svetištu Majke Božje Remetske.

Susret krizmanika otoka Raba

Prvi susret krizmanika cijelog otoka Raba održan je u subotu, 1. listopada u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u gradu Rabu.

Spomendan sv. Marcijana proslavljen u Rijeci

Spomendan sv. Marcijana, ranokršćanskog rimskog mučenika, proslavljen je 16. rujna u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci, u kojoj se čuvaju njegove relikvije.

Rokovo proslavljeno u Sutivanu na Braču

Blagdan sv. Roka, suzaštitnika Sutivana na Braču, svečano je proslavljen u utorak 16. kolovoza misama i zavjetnom procesijom sa svečevim kipom, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Nadbiskup Zgrablić predvodio svečanu misu na Veliku Gospu u Pagu

Vela Stomorina, kako Pažani nazivaju svetkovinu Velike Gospe, svečano je proslavljena u ponedjeljak 15. kolovoza u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu, a središnju misu u zbornoj crkvi predvodio je zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

1 2 3 5