Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Vijeća HBK za nauk vjere

Zagreb (IKA)

Redovita sjednica Vijeća HBK za nauk vjere pod predsjedanjem sisačkog biskupa mons. dr. sc. Vlade Košića, održana je u četvrtak 9. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Sjednici su, uz predsjednika biskupa Košića, nazočili prof. dr. sc. Ante Mateljan, prof. dr. sc. Tonči Matulić, prof. dr. sc. Mijo Nikić, izv. prof. dr. sc. Ivan Antunović i izv. prof. dr. sc. s. Valerija Kovač.

Članovi su se najprije osvrnuli na dosadašnji rad Vijeća, posebno na odjek i prihvat četiri do sada objavljena dokumenta: „Čovjek stvoren na sliku Božju – njegova veličina i poziv“ (26. 11. 2019.); „Karizmatski pokret i obnova u Duhu u Katoličkoj Crkvi“ (24. 6. 2020.); „Pandemija i potres – poziv na obraćenje“ (18. 3. 2021.); „Kršćanska ženidba – sakramentalnost ženidbe krštenih vjernika“ (28. 2. 2022.).

Zatim su slijedili prijedlozi za daljnji rad Vijeća. Među ostalim, planiraju se objaviti svi dokumenti Kongregacije za nauk vjere i Međunarodne teološke komisije. Također su predložene nove teme iz područja vjere i života, o kojima bi Vijeće željelo dati svoj poticajni doprinos: vrijednost ljudskog života, obnovljena svijest o grijehu, sinodalni hod Crkve, svećeništvo danas, značenje Međugorja. Na kraju su se članovi još osvrnuli na trenutna događanja u Crkvi i svijetu.