Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana smotra glazbenih aktivnosti katoličkih škola

Zagreb (IKA)

U organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji održana je u subotu, 11. svibnja 2024., Smotra glazbenih aktivnosti katoličkih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u prostorijama salezijanske Osnovne škole „Dominik Savio“ u Zagrebu.

Tajnik Nacionalnog ureda Tomislav Buntak pozdravio je sve sudionike Smotre te zahvalio ravnateljici Danijeli Zrinski Brnušak za organizaciju i koordinatoru Smotre Igoru Ceciću, ravnatelju osnovne glazbene škole sv. Benedikta u Zadru. Djeci je poželio ugodno druženje te istaknuo važnost talenata primljenih od Boga da bi svojim glasom mogli dati hvalu Bogu i razveseliti ljudsko srce.

Učenici, mentori i ravnatelji iz dvanaest katoličkih osnovnih škola pokazali su svoje talente u pjevanju i sviranju u crkvi Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana na Knežiji. Na smotri su sudjelovali zborovi i orkestri Katoličke osnovne škole „Ivo Mašina“ iz Zadra, Katoličke osnovne škole u Virovitici, Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ iz Rijeke, Katoličke osnovne škole iz Novske, Katoličke osnovne škole iz Šibenika, Katoličke osnovne škole iz Požege, Prve katoličke osnovne škole u gradu Zagrebu, Osnovne glazbene škole sv. Benedikta iz Zadra, Katoličke osnovne škole iz Varaždina, Osnovne škole „Ružičnjak“, Osnovne škole „Lotrščak“ te učenici domaćini.

Misu nakon Smotre predslavio je don Tomislav Lukač. Naglasio je da sudionici katoličkih škola imaju priliku na ovaj način veličati Uskrsloga Krista. „Našim načinom života tvorimo note i pjesmu na slavu Bogu te trebamo svjesno težiti živjeti po Njegovim zapovijedima“, istaknuo je. Na kraju euharistijskog slavlja ravnateljica škole „Dominik Savio“ Danijela Zrinski Brnušak i tajnik Nacionalnog ureda Tomislav Buntak podijelili su zborovima i njihovim mentorima zahvalnice za sudjelovanje.

Ravnateljica je zahvalila svima koji su omogućili realizaciju ovog važnog događaja u životu škole – župniku Župe Marije Pomoćnice don Danijelu Vidoviću, predsjedniku Školskog odbora don Mariju Bobiću, učiteljima Osnovne škole „Dominik Savio“ koji su u ulozi domaćina bili na raspolaganju gostima, zatim roditeljima obitelji učenika koji su u svoje domove primili učenike iz OGŠ sv. Benedikta u Zadru te volonterima iz Oratorija koji su svoje vrijeme i sposobnosti posvetili ovoj prigodi.

Susret je završio zajedničkim ručkom, druženjem, pjesmom i plesom na župnom dvorištu.