Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana svečana sjednica Hrvatskoga mariološkog instituta

Zagreb (IKA)

Godišnja svečana sjednica Hrvatskoga mariološkog instituta (HMI), pod predsjedanjem predstojnika prof. dr. sc. Ivana Karlića, održana je u utorak 24. siječnja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Predstojnik Karlić je nakon molitve i pozdrava predstavio nove članove HMI-a te se još jednom spomenuo dugogodišnjeg tajnika HMI-a pokojnog fra Petra Lubine i njegovih neizmjernih zasluga za Institut.

Članovi su se zatim osvrnuli na djelovanje HMI-a u 2022. godini. Posebno su istaknuli 14. nacionalni mariološko-marijanski kongres „Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji“, koji je održan u Međugorju, od 7. do 9. listopada, u organizaciji HMI-a, Papinske međunarodne marijanske akademije i Župe sv. Jakova Međugorje. Komentirali su kako sam sadržaj kongresa tako i njegov odjek na području hrvatskoga govornog područja i Vatikana. U pripremi je i objavljivanje zbornika radova kongresa, koji će izdati Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Informativni centar „Mir“ Međugorje.

Članovi su, osim toga, razgovarali o proslavi 50. obljetnice djelovanja Hrvatskoga mariološkog instituta 2024. te su predložili teme za sljedeći nacionalni mariološko-marijanski kongres.

Na kraju je dogovoreno da će se Dan HMI-a ove godine, na poziv gvardijana fra Zdravka Tube, proslaviti u Molvama na Blagovijest, u subotu 25. ožujka.