Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano 48. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja

Lički Osik (IKA)

U Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku od 16. do 18. svibnja održano je 48. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja u organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnika i redovnica pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji na temu „Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje/duhovnog vodstva“. Na Vijećanju je sudjelovalo tridesetak redovnica i redovnika, odgojiteljica i odgojitelja.

Na putu prema Ličkom Osiku, sudionice koje su krenule organiziranim prijevozom iz Zagreba svratile su u Udbinu, gdje im je upravitelj svetišta vlč. Josip Šimatović iznio najvažnije podatke o svetištu i pokazao Crkvu hrvatskih mučenika. Predstavljen im je i projekt osnivanja Škole trajne formacije. Redovnice su sudjelovale i na misi služenoj u povodu obljetnice mučeničke smrti milosrdnice s. Žarke Ivasić.

Kroz dva radna dana vijećanje su vodili članovi Povjerenstva za početnu formaciju s. Ljubica Bosilj, fra Krunoslav Kocijan i predsjednica Povjerenstva s. Danijela Anić. Predavanja su održali predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života gospićko senjski biskup Zdenko Križić i voditelj Centra za savjetovanje Riječke nadbiskupije vlč. Đuliano Trdić, dr. med. i mr. psych. Oba predavača podijelila su iskustvo stečeno kroz godine studija, života, rada s ljudima, a na poseban način rada s Bogu posvećenim osobama. Po završetku vijećanja organiziran je posjet Smiljanu, Memorijalnom centru Nikola Tesla i posjet Spomen-domu dr. Ante Starčević u Velikom Žitniku.

Ključne riječi:
odgojitelji redovnici vijećanje