Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: redovnici

Nadbiskupijski susret osoba posvećenog života

Susret osoba posvećenog života s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je u subotu 12. listopada u Županji. Kao i prethodnih godina nadbiskupijski susreti se organiziraju u suradnji s Hrvatskom redovničkom konferencijom, u sklopu redovničkih dana. Tema ovogodišnjih 35. redovničkih dana bila je „’Radujte se i kličite’“ – Zar te Gospodin ne poziva na rast u svetosti?“

Papa svećenicima i redovnicima: Neka vaš umor izvire iz „sposobnosti suosjećanja“

Na susretu s biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima, vjeroučiteljima i pastoralnim animatorima iz cijeloga Mozambika drugoga dana svoga pohoda jugoistoku Afrike u četvrtak 5. rujna Papa je poručio: Mi svećenici poznajemo svoj narod, možemo pogoditi što se događa u njihovim srcima, a srce nam se u supatništvu s njima trga iz grudi, razdvaja u tisuću komada, biva ganuto i čini se čak kao da ga ljudi blaguju: uzmite, jedite…

Održano 48. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja

U Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku od 16. do 18. svibnja održano je 48. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja u organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnika i redovnica pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji na temu „Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje/duhovnog vodstva“. Na Vijećanju je sudjelovalo tridesetak redovnica i redovnika, odgojiteljica i odgojitelja.

Papa Franjo predvodio misu na blagdan Prikazanja Gospodinova

Na blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnicu u subotu 2. veljače papa Franjo predvodio je misu u bazilici Sv. Petra u Vatikanu na kojoj se okupio veliki broj redovnica, redovnika kao i posvećenih laikinja i laika te redovničkih kandidata i kandidatica.

Redovnici promišljali o fenomenu migracija

U povodu Dana posvećenoga života, u novom sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu održana je u subotu 2. veljače konferencija za novinare s temom „Baštinici Kristovi – putnici na zemlji“.

1 2