Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano mjesečno druženje Ukrajinaca na području Dubrovačke biskupije

Dubrovnik (IKA)

Ukrajinci koji žive na području Dubrovačke biskupije okupili su se u ponedjeljak 19. veljače na mjesečnom druženju u prostoru biskupijskoga Caritasa.

Druženje je obogaćeno igranjem društvenih igara, što je posebno razveselilo najmlađe koji su donijeli i neke svoje igre iz Ukrajine.

„Hvala vam što se uvijek potrudite organizirati nam lijepa druženja gdje se možemo opustiti i nasmijati jedni s drugima. Naša djeca su oduševljena svaki put”, poručile su izbjeglice iz Ukrajine izrazivši zadovoljstvo susretima koji im, kako su rekli, mnogo znače, pogotovo u vidu procesa integracije i međusobnog upoznavanja.

Također su svjedočili o svakodnevnim iskustvima života u gradu. Djeca kroz izvanškolske aktivnosti upoznaju Linđo kojim su oduševljeni. Zahvalni su posebno i zbog tečaja hrvatskog jezika koji im pomaže posebno u procesu zapošljavanja.

Druženje je organizirano u sklopu psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje biskupijski Caritas provodi kroz projekt Catholic Relief Services (CRS-a) i Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“.