Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano predstavljanje trećeg izdanja knjige Egzamen

Zagreb (IKA)

Studentski katolički centar Palma održao je u petak 5. svibnja predstavljanje trećeg izdanja knjige „Egzamen: jednostavna molitva koja mijenja život“.

Na okruglom stolu sudjelovali su p. Tomislav Špiranec, duhovnik SKAC-a p. Bojan Bijelić, voditeljica ignacijevskih duhovnih vježbi Mateja Potroško te grafički dizajner Mihovil Skelin. Okrugli stol moderirala je urednica knjige Marija Selak. P. Bijelić naglasio je da molitva egzamena traži hrabrost, odluku da odvojite i ukradete te trenutke u danu za Gospodina. Ali susret se događa u jednostavnosti – u zahvaljivanju, traženju oprosta i pomoći za ono što nas čeka sutra, u budućnosti.

„U trenucima kad molitva ne ide, važna je domišljatost. Izdvojite makar jednu stvar iz dana na koji se osvrćete, zapišite je i ostanite s tim. Budite vjerni u malom i prisjetite se ranijih milosnih trenutaka“, nadodala je Mateja Potroško.

P. Špiranec je istaknuo da je egzamen put ka upoznavanju vlastitog srca, prvi korak kako vidjeti što je u nutrini čovjeka dobro, a što treba odbaciti. Napomenuo je i da egzamen nije prebiranje dana kroz traženje vlastitih grijeha, nego strpljivo otkrivanje konkretnih situacija u kojima Bog djeluje u životu svakog od nas.

Novo izdanje knjige obogaćeno je dodatkom u kojem se nalazi dodatna pomoć i motivacija za tu molitvu napisanom na temelju dvadesetogodišnjeg iskustva rada s mladima u SKAC Palmi. Egzamen je moguće kupiti u SKAC-u, knjižari svetoga Antuna ili naručiti putem e-maila odnosi@skac.hr.