Budi dio naše mreže
Izbornik

Online proslava Dana Biskupijske klasične gimnazije u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića proslavila je u ponedjeljak, 18. svibnja Dan škole, a proslavu nije omela niti činjenica da se to nije moglo na uobičajeni način. Kao što se u školi uspješno provodi „nastava na daljinu“, na sličan način je proslavljen i Dan škole.

U „posjet“ učenicima i njihovim roditeljima, kao i nastavnicima, na Dan škole došao je dubrovački biskup Mate Uzinić preko online platforme održavši dva predavanja o temi vrednota u životu mladog čovjeka. Prvo predavanje bilo je namijenjeno učenicima prvog i drugog razreda, a drugo učenicima trećeg i četvrtog razreda. Na susretu, osim učenika, sudjelovali su i njihovi roditelji i nastavnici.

Učenici, roditelji i nastavnici su, nakon održanog biskupovog izlaganja, imali priliku za postavljanje pitanja i razgovor s biskupom. Na kraju ovog virtualnog programa okupljenima se obratio ravnatelj škole mr. don Josip Lebo koji je zahvalio biskupu, ali i učenicima i njihovim roditeljima.

U sklopu nastave na daljinu učenici su već i prethodnih tjedana imali priliku susresti se s drugim predavačima, tako da su na nastavi na daljinu u posjet klasičarima „došli“ generalni vikar don Hrvoje Katušić, profesor sa splitskog Sveučilišta dr. fra Ante Vučković, kao i fra Josip Vlašić, a slični susreti će se događati i do kraja nastavne godine.