Budi dio naše mreže
Izbornik

OŠ u Mariji Bistrici provela drugu humanitarnu akciju za Ukrajinu

Marija Bistrica (IKA)

Caritasa Zagrebačke nadbiskupije provodi akciju „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ u koju su se već drugi put uključili učenici Osnovne škole u Mariji Bistrici.

„Kako bismo odgovorili na ovu tešku situaciju i pomogli djeci i njihovim obiteljima, naša škola je i ovaj put otvorila ‘svoje oči i svoje srce’ i pokrenula akciju prikupljanja. Prikupili smo veliku količinu donacija koju smo proslijedili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Koliko su se naši učenici, roditelji odazvali akciji su i dokaz ogromni paketi i kutije svih navedenih potrepština. Hvala svima koji su se odazvali i sudjelovali u ovoj plemenitoj gesti pomoći potrebitima, a veliko hvala i inicijatorici akcije, našoj vjeroučiteljici Barbari Sipini!“, riječi su zahvale ravnatelja OŠ Marija Bistrica Dominika Karajića objavljene u povodu primopredaje artikala prikupljenih u drugoj akciji.

Humanitarna akcija „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ još je u tijeku.

Gotovina (sitan novac) se može ubaciti u posebno označene kutijice za milodar postavljene u poslovnicama Hrvatske poštanske banke, Hrvatske pošte, Hrvatske Lutrije, Zagrebačke banke, Privredne banke Zagreb, Erste banke i FINE diljem Hrvatske.

Novčane donacije mogu se uplatiti i putem mobilnog bankarstva skeniranjen posebnog 2D barkoda za akciju „I sitno je bitno“, zatim putem Keks Pay aplikacije Erste banke te skeniranjem Keks Pay QR koda za prihvat donacija putem Keks Pay aplikacije.

Donacije hrane i higijenskih potrepština i nadalje se prikupljaju u župnim Caritasima na području Zagrebačke nadbiskupije te na lokacijama nadbiskupijskog Caritasa u Zagrebu: Babonićeva 121, Crnojezerska 20, Avenija Dubrava 218 te u Caritasovu skladištu u Rakitju, na adresi Ribička 4.

Više informacija o akciji „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ svi zainteresirani mogu dobiti putem e-maila isitnojebitno@czn.hr ili pozivom na broj mobitela 099 269 66 91.