Budi dio naše mreže
Izbornik

Osijek: Proslavljen Dan škole u Isusovačkoj gimnaziji

Osijek (IKA/TU)

Učenici i zaposlenici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku svečano su proslavili Dan škole i svetkovinu svog zaštitnika sv. Josipa u utorak 19. ožujka.

Na početku dana su se okupili u školi i pogledali film o školi koji je snimila školska Medijska družina. Uslijedile su radionice na kojima su svi zajedno pripremali odgojno-obrazovni projekt „Egipat“ kojim će završiti obilježavanje 25. obljetnice škole. Projekt će biti predstavljen javnosti u petak 19. travnja u prostorima škole.

Obilježavanje Dana škole završilo je zajedničkim euharistijskim slavljem u crkvi sv. Mihaela koje je predvodio dekan zapadnog osječkog dekanata i župnik Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku Vladimir Delić u koncelebraciji s o. Ivanom Matićem, superiorom Rezidencije Družbe Isusove u Osijeku i predsjednikom školskog odbora škole te o. Borisom Jozićem, školskim duhovnikom i vjeroučiteljem.

Preč. Delić je u propovijedi istaknuo da sv. Josip treba biti uzor svima u načinu donošenja odluka u kojemu se uvijek pouzdavao u Boga te je zaključio poticajem da treba pustiti Boga u svoj život i međusobno paziti jedni na druge u tom hodu prema Gospodinu.

Liturgijsko pjevanje predvodio je školski mješoviti zbor pod vodstvom profesorice Zrinke Andrić.