Budi dio naše mreže
Izbornik

Osnovana Sekcija mladih HKLD-a u Rijeci

Rijeka (IKA)

Nakon nekoliko godina mirovanja, u utorak, 26. travnja, u knjižnici dominikanskog samostana sv. Jeronima ponovno je osnovana Sekcija mladih Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Rijeci.

Ponovno osnivanje rezultat je obnavljanja rada riječke podružnice HKLD-a koja će okupljanjem visokoobrazovanih djelatnika u zdravstvu i organiziranjem duhovnih sadržaja i stručnih sastanaka nastojati dati svoj doprinos lokalnoj zajednici, ali i Riječkoj nadbiskupiji. Na sastanku je sudjelovalo 15-ak studenata medicine, dentalne medicine i mladih liječnika kojima su svoju podršku došli dati predsjednik Podružnice HKLD-a u Rijeci doc. dr. Kristian Krpina, potpredsjednica prof. dr. Natalia Kučić te tajnik dr. Darko Planinić.

U neformalnom dijelu sastanka svi članovi su se ukratko predstavili i međusobno upoznali te su spontano iznijeli razloge upisivanja studija medicine pri čemu se mogao razaznati isti duh solidarnosti. Sastanak je započeo molitvom i čitanjem Božje riječi nakon čega je duhovnik Sekcije mladih fr. Ivan Dominik Iličić, OP, održao duhovni nagovor. Istaknuo je važnost poniznosti koja je prijeko potrebna u liječničkoj profesiji. Razgovaralo se o prijedlozima aktivnosti Sekcije mladih, a vodstvo podružnice izrazilo je potporu studentskoj inicijativi i planiranim aktivnostima.

Na sastanku je za predsjednika Sekcije mladih HKLD-a u Rijeci izabran student pete godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Matej Pedišić.

Susret je završio slavljem mise i druženjem u samostanskim prostorijama.