Budi dio naše mreže
Izbornik

Osnovna škola i Gimnazija iz Nove Gradiške te Obrtnička škola iz Požege pobjednici Vjeronaučne olimpijade

Pregrada (IKA)

Vjeronaučna olimpijada, državno natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole, završila je u srijedu 10. svibnja u Pregradi proglašenjem pobjednika, nakon drugog dijela natjecanja - Milijunaka, u kojem je sudjelovalo pet najuspješnijih ekipa iz svake kategorije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. 

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, drugo mjesto osvojila je OŠ Tučepi, dok je treća bila ekipa iz OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića. U kategoriji srednjih četverogodišnjih škola pobijedila je ekipa Gimnazije Nova Gradiška, dok su drugo i treće mjesto osvojile I. i III. gimnazija iz Zagreba. Pobjedu u kategoriji srednjih trogodišnjih škola odnijela je Obrtnička škola iz Požege. Pobjednici su, uz medalje, osvojili i plakete s likom blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, koji je priznanja dodjeljivao na prvoj Vjeronaučnoj olimpijadi 1973. godine.

Medalje je uručio zagrebački pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, a uime domaćina riječi zahvale uputila je predstojnica Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić. Čestitala je pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali na natjecanju.

Biskup Gorski na kraju svečanosti još je jednom čestitao pobjednicima i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji. Sudionicima je poručio kako su oni danas bolja Hrvatska i zaključio natjecanje udijelivši Božji blagoslov. Dodjeli medalja i priznanja prisustvovali su župnici iz Pregrade i Tuhlja: preč. Ivan Mikec i vlč. Božo Belinić; predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te članovi Državnog povjerenstva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.