Budi dio naše mreže
Izbornik

Otet fr. John Bako Shekwolo

Rim (IKA)

U Nigeriji je otet još jedan katolički svećenik - fr. John Bako Shekwolo, župnik u Ankwi u Kaduni. Kako javlja agencija Fides, a prenosi portal nedjelja.ba, svećenik je otet 25. ožujka u svojem domu u selu Ankuwai u Kaduni.

Otmicu je potvrdio kancelar Nadbiskupije Kaduna fr. Daniel J. Kyomm. „Žao nam je što moramo objaviti da su jednog od naših svećenika fr. Johna Bakoa Shekwoloa otele nepoznate osobe. Dok molimo za molitve vjernika naše nadbiskupije i šire za njegovo brzo oslobađanje, apeliramo na savjest onih koji su ga oteli da ga ljubazno puste neozlijeđenog“, poručio je kancelar.

Fides navodi da lokalna policija daje sve od sebe u ovom slučaju. U povodu otmice oglasio se vlč. John Joseph Hayab, predsjednik Kršćanske asocijacije Nigerije (CAN) koja okuplja različite kršćanske zajednice u toj zemlji. „CAN osuđuje u potpunosti osuđuje otmicu fr. Bakoa“, istaknuo je vlč. Hayab uz apel otmičarima da puste svećenika neozlijeđenog. S obzirom na otmice u Kaduni, pozvao je vlasti i sigurnosne agencije da se probude u svojoj odgovornosti za zaštitu života i imovine.

Ključne riječi:
Nigerija otmica Shekwolo