Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorena izložba „U susret svjetlosti“ u Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića, Ljubljanica-Voltino

Zagreb (IKA)

U Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića, Ljubljanica-Voltino, u nedjelju 3. prosinca otvorena je izložba „U susret svjetlosti“ kiparice Sanje Fališevac.

Osvrt na stvaralaštvo kiparice Fališevac, gluhoslijepe autorice izložbe, i uvodnu riječ uputili su župnik Željko Lovrić, likovna kritičarka Sanda Stanačev Bajzek te profesor Marijan Jakubin, koji je i otvorio izložbu.

„Sanja Fališevac, kao gluhoslijepa osoba, kroz svoje stvaranje i kroz put umjetnosti upoznaje samu sebe i ona ide tim Božjim putem, duboko svjesna tko je vodi, jer ona je i sama rekla da ona doista kroz svoje stvaranje vidi i čuje Boga, ona čuje onim pravim ušima i vidi onim pravim očima kojima bi i mi trebali gledati. I dokaz da vidi i čuje Boga su ova djela ispred nas“, rekla je prof. Stanačev Bajzek.

Uz pomoć asistentice Martine Domanovac, koja s kiparicom komunicira tako da joj sve izgovoreno piše na dlanu, Sanja Fališevac obratila se prisutnima rekavši da joj je to do sada najljepša izložba te je zahvalila svima na dolasku i razgledavanju izloženih djela.

Glazbeni dio programa održao je župni ansambl predvođen profesoricom violine Renatom Novoselec.

Izložba je u pastoralnom centru Župe otvorena do 27. prosinca od 17 do 20 sati.