Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorene prijave za novi ciklus edukacije o socijalnom nauku Crkve „Fra Špiro Marasović“

Split (IKA)

Drugi ciklus edukacije „Fra Špiro Marasović“ o socijalnom nauku Crkve u organizaciji Docat centra Split počinje u studenom 2023., a prijave traju do 10. studenog 2023. godine.

Edukacija će se održavati uživo u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu, dvaput mjesečno. Polaznici će dobiti raspored za čitavu edukaciju koja će trajati od studenog 2023. do svibnja 2024. godine. Zbog organizacijskih zahtjeva, minimalan broj polaznika po gradu da bi se edukacija održala je deset.

Kako piše na stranici Docat centra, program je suvremen i dinamičan, te kao takav predstavlja odaziv na poziv pape Franje za snažnije i relevantno uključivanje u društvena kretanja, ekonomiju, ekologiju, politiku i javnu sferu društvenog života. Program osposobljava polaznike za kritičku analizu suvremenog društva, motivira ih na osobno obraćenje i promišljanje vlastite uloge i doprinosa u društvu.

Redovna cijena sedmomjesečne edukacije je 100 eura, a za studente i nezaposlene 70 eura (potrebna potvrda o studentskom stažu ili o nezaposlenosti).

Program je usmjeren svima koji žele steći dodatna znanja i vještine – nadasve kritički uvid u suvremenu politiku, ekonomiju i društvo u cjelini – a utemeljen je na uvidima pape Franje i pokojnog fra Špire Marasovića, OFM Conv.

Polaznici koji uspješno prođu program dobit će službenu potvrdu o sudjelovanju.

Više informacija dostupno je na stranici Docat centra Split, putem koje se može i prijaviti na program.