Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: socijalni-nauk-crkve

Održana vjeronaučna olimpijada u OŠ „Dugopolje“

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz Vjeronauka za učenike srednjih škola održani su u petak, 22. ožujka 2024. godine, u Osnovnoj školi „Dugopolje“ u Dugopolju. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Socijalni nauk Crkve“.

Održana Vjeronaučna olimpijada za Zadarsku nadbiskupiju

Učenici Osnovne škole Šime Budinića i srednjoškolci Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra pobjednici su Vjeronaučne olimpijade za Zadarsku nadbiskupiju održane u petak, 22. ožujka, u Katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina u Zadru.

Poruka pape Franje sudionicima studija „Socijalna ontologija Tome Akvinskog i prirodno pravo u perspektivi. Uvidi za i iz društvenih znanosti“

U prigodi 750. obljetnice smrti svetog Tome Akvinskog u opatiji Fossanova 7. ožujka otvoren je dvodnevni studij s temom „Socijalna ontologija Tome Akvinskog i prirodno pravo u perspektivi. Uvidi za i iz društvenih znanosti“. Studij će završiti 8. ožujka misom koju će predvoditi kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, u kompleksu opatije u regiji Priverno, gdje je Anđeoski Doktor umro 7. ožujka 1274. Sudionicima studija papa Franjo uputio je poruku čiji prijevod u cijelosti donosimo u nastavku.

Održana sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko-osječkog nadbiskupa dr. Đure Hranića održalo je svoju 11. sjednicu u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

"Vjesnik Đakovačko-osječke nadbiskupije" za ožujak

 „Socijalni nauk Crkve“ tema je novog Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije za ožujak. Glavni i odgovorni urednik, izv. prof. dr. sc. Boris Vulić u svom uvodniku pod naslovom „Grijeh struktura“ ističe: „Usto što je iznutra ranjen i oslabljen, sintagma grijeh struktura ukazuje da je čovjek istodobno i izvana pritiješnjen teretom grijeha čovječanstva.“

Kardinal Zuppi: Socijalni rad Crkve je izgradnja mira i njegova obrana

XII. izdanje Festivala socijalnog nauka zaključeno je misnim slavljem koje je slavio predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Matteo Zuppi u katedrali u Veroni. Odgovornost prema drugima pripada svima, rekao je kardinal, jer nijedan čovjek nije otok, izvijestio je 26. studenog Vatican News.

Predavanja drugoga dana simpozija "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

Drugoga dana simpozija, koji je o temi "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj" održan u Zagrebu, predavanje o povijesti i baštini Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve te pogledu u njegovu budućnost, 24. studenoga održala je tajnica Centra doc. dr. Dubravka Petrović Štefanac. Izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je mogućnosti primjene socijalnog nauka Crkve u gospodarstvu, a doc. dr. Marijana Kompes s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u političkom životu.

1 2 3 5