Budi dio naše mreže
Izbornik

Paketiće iznenađenja za korisnike dubrovačkog Caritasa priredili zaposlenici tvrtke DHL iz 20 zemalja svijeta

Dubrovnik (IKA)

Više od 100 djelatnika DHL-a iz dvadesetak zemalja pripremili su paketiće iznenađenja za potrebite čime Caritas Dubrovačke biskupije na jedinstven i kreativan način od kraja rujna obilježava Svjetski dan siromaha.

Djelatnici Caritasa Dubrovačke biskupije pripreme za obilježavanje ovog dana počeli su još 28. rujna, kada su bili „glas Caritasovih korisnika“ na događaju organiziranom za zaposlenike tvrtke DHL iz 20 zemalja svijeta. Naime, više od 100 DHL-ovih djelatnika završilo je višemjesečnu edukaciju za voditelje timova te su u Dubrovniku imali svečani događaj dodjele diploma. Pritom su željeli napraviti nešto dobro za lokalnu zajednicu te su se obratili biskupijskom Caritasu. Djelatnice Marija Đurović i Tereza Buconić pripremile su im prezentaciju te približile vrste potreba osoba u siromaštvu i riziku od siromaštva u Dubrovniku, kao i načine na koje Caritas pomaže i odjelotvoruje ljubav.

Sudionici događaja su potom pripremili paketiće iznenađenja namijenjene korisnicima, a sastojali su se od toplih dekica i termos boce za nadolazeće hladne dane, kao i društvenih igara koje usmjeravaju na važnost međusobnih odnosa i druženja. Sudionici su pritom pisali i poruke podrške, često koristeći i „online prevoditelj“’ kako bi poruka koju žele izraziti lakše doprla do krajnjih primatelja.

‘“Volim noć, jer bez nje ne bih mogao vidjeti zvijezde“; „Prekrasni ste, nikada ne gubite nadu!“; „Nadam se da će vam ovaj poklon pružiti nadu i toplinu u hladnim zimskim danima“ – neke su od napisanih poruka.

Uz zapakirane darove, korisnicima su pripremljene i teglice s različitim biljkama, na koje su sudionici događaja također pisali poruke podrške. Biljke, koje zalijevanjem rastu i granaju se, kao simbol nade u bolje sutra, poslužile su kao temeljna motivacija za pripremu ovog događaja.

Paketići su uz radosne reakcije, posredstvom volontera župnih Caritasa, podijeljeni korisnicima Caritasove pomoći na udaljenijim područjima: Pelješcu i otoku Korčuli, dok će korisnicima u Dubrovniku biljke biti podijeljene uz mjesečnu podjelu hrane.