Budi dio naše mreže
Izbornik

Paljenje druge adventske svijeće ispred Kneževa dvora i katedrale u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

Priprema za slavlje Kristova rođenja nastavljena je u subotu 9. prosinca službom riječi uz paljenje druge svijeće na adventskom vijencu na prostoru ispred Kneževa dvora i katedrale u Dubrovniku.

Uoči Druge nedjelje došašća službu riječi predvodio je katedralni župnik don Marin Lučić sa župnim zajednicama župa Gospe Velike – Katedrala i Svetog Andrije.

Župnik Lučić u uvodu obreda poručio je kako suosjećajan, blizak i milosrdan Bog dolazi k nama ususret i upitao nije li to povod za istinsku i duboku radost. Istaknuo je primjer Ivana Krstitelja koji nas kroz vrijeme došašća želi pripremiti na dolazak Gospodina i koji nas poziva da aktivno sudjelujemo u našem spasenju.

„U tami je zapaljeno svjetlo, u pustinji se podigao glas i naviještena je radosna vijest koja i nama govori radujte se u Gospodinu uvijek! Gospodin je blizu! Dođi svjetlo istinsko koje prosvjetljuješ svakog čovjeka, dođi rasvijetli našu tamu i odagnaj svaki strah!“ rekao je župnik Lučić.

U nagovoru je pojasnio kako je došašće vrijeme u kojem mi pripravljamo put Gospodinu koji dolazi, koji je širom otvorio svoje srce i želi nam dati sve što nam je potrebno kako bismo imali puninu radosti. „Neka svaki naš korak prema Božiću bude blagoslovljen i da svim svojim srcem čeznemo za njim koji dolazi nama ususret!“ zaključio je župnik Lučić.

Drugu svijeću upalila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Katedralni zbor pod vodstvom Petre Potrebice pjevao je adventske pjesme, a nakon obreda nastavilo se druženje uz prikle i čaj.

Tea Kuzek Marević

Ključne riječi:
adventska svijeća