Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa će 21. rujna posjetiti Crkvu u Albanu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo će u subotu 21. rujna pohoditi Albano Laziale, gradić južno od Rima u biskupiji koja obuhvaća teritorij papinskih parkova i rezidencije. Tajnik Vijeća kardinala i biskup Albana Marcello Semeraro u nedavnom razgovoru za Vatican News Papi je zahvalio u svoje ime, i uime cijele biskupije te istaknuo značenja toga datuma.

Budući da je Biskupija Albano sufraganska, čvrsto je povezana s Crkvom u Rimu. Naš je osjećaj zahvalnosti još snažniji zbog toga što je Papa pristao doći upravo na blagdan sv. Mateja, 21. rujna, na dan kada će se euharistijsko slavlje odnositi na obljetnicu posvećenja katedrale. Taj datum ujedno obilježava važan trenutak u životu pape Franje, dan kada se on spominje svojega odgovora na Gospodinov poziv, kazao je biskup Semeraro.

Nakon što stigne u Albano Papa će otići u katedralu i pozdraviti svećenike, te se zadržati u posebnoj molitvi u spomen na obljetnicu posvećenja katedrale. Misu će slaviti u 18 sati na glavnom gradskom trgu koji graniči s papinskim vrtovima, a na koji gledaju i dvije zajednice. Jedna je Papi vrlo draga, jer je riječ o isusovačkoj zajednici u kojoj se nalazi Vatikanska zvjezdarnica, a druga je zajednica klarisa, klauzurnih sestara, koje će tako sa svojih prozora moći sudjelovati na misi koju će predvoditi.

Benedikt XVI. predvodio je 21. rujna 2008. godine u katedrali u Albanu misu s posvećenjem oltara i na taj se datum proslavlja obljetnica posvećenja katedrale, čija je obnova nedavno završena, pojasnio je biskup Semeraro.

Ključne riječi:
Albano papa Franjo Semeraro