Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa će predvoditi misu na blagdan Gospe Guadalupske

Vatikan (IKA)

Papa Franjo predvodit će misu u Bazilici svetog Petra 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, najavila je Papinska komisija za Latinsku Ameriku, a prenosi Vatican News.

Misa će se slaviti u 18 sati, a kako se navodi u priopćenju Papinske komisije, katolici diljem američkog kontinenta pozvani su, devet godina od 500. obljetnice ukazanja Djevice Marije, „ponovno otkriti duboko značenje prisutnosti Isusa Krista preko Marije u našim zemljama”.

Povjerenstvo navodi kako Gospa Guadalupska „u svom dijalogu sa svetim Juanom Diegom poziva nas da s novom snagom cijenimo ljepotu i dostojanstvo proročke prisutnosti žena, prijeko potreban protagonizam laika, opcije za siromašne, sinodalnost kao dinamičnu dimenziju zajedništva te da prihvatimo radikalnu usmjerenost svakog života prema Isusu Kristu”.

Pozvani smo, nastavlja se, učiniti naše obitelji, naše zemlje i cijeli kontinent „svetom kućom” u kojoj se može slobodno naviještati vjera u „pravoga Boga za kojega živimo”.

Misi koju će predvoditi Papa prethodit će molitva krunice s početkom u 17.30, a slavlje će pratiti zborovi Sikstinske kapele, Papinskog kolegija Pio Latino Americano i Papinskog meksičkog kolegija, piše Vatican News.