Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa darovao teško dostupne lijekove sirotištu u Kongu

Brazzaville (IKA)

Preko Apostolske milostinjarnice i nuncijature u Republici Kongo u sirotište Foyer Nazareth stigli su teško dostupni lijekovi koje je darovao papa Franjo, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Voditeljica sirotišta na periferiji Brazzvillea, glavnoga grada Republike Kongo, s. Elise Vouakouanitou u pismu koje su potpisali svi njezini štićenici zahvaljuje Papi za dragocjeni primljeni dar: lijekove za drepanocitozu, vrstu anemije, koji su vrlo teško dostupni na tim problematičnim područjima na kojima se jedva pronalaze voda i hrana. Osim toga, kada i ima lijekova, njihova je cijena nedostupna tamošnjem stanovništvu.

Sveti Oče, vaš dar pokazuje nam da je riječ iz Svetoga pisma život. (…) S tim lijekovima vjerujemo i potvrđujemo da nas je Gospodin posjetio preko Vas, vikara našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista. Mi ga, pak, blagoslivljamo i zazivamo na Vas njegovu milost i snagu, istaknula je u pismu s. Elise. Zajedno s djecom iz Brazzavillea upućuje „veliko hvala“ Bogu, Papi i apostolskoj nuncijaturi na bezgraničnoj pozornosti prema njima. Po toj gesti shvaćamo da je naslov Vaše posljednje enciklike (Fratelli tutti) program rada i poslanja koje ste od Crkve prihvatili uime Isusa Krista. Da, potvrđujemo da smo svi braća, istaknula je s. Elise. U ustanovi koju vodi djeca bez doma i s nesigurnom budućnošću, dobivaju hranu i krov nad glavom, ali i cjeloviti odgoj nadahnut kršćanskim vrijednostima.

Ključne riječi:
Brazzaville lijekovi papa Franjo