Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo: Novi blaženici mučenici u Alžiru bili su junački svjedoci kršćanske ljubavi

Vatikan (IKA)

U svetištu Notre Dame de Santa Cruz u Oranu u Alžiru 8. prosinca proglašeni su blaženima biskup Pirre Claverie i osamnaestero subraće svećenika, redovnika, redovnica i laika koji su ubijeni iz mržnje prema vjeri, rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve Anđeo Gospodnji u Vatikanu.

„Ti su mučenici našega vremena bili vjerni navjestitelji evanđelja, ponizni graditelji mira i junački svjedoci kršćanske ljubavi. Njihovo je hrabro svjedočanstvo izvor nade za alžirsku katoličku zajednicu i sjeme dijaloga za cijelo društvo. Neka to proglašenje blaženima svima bude poticaj graditi zajedno svijet zajedništva i solidarnosti“, rekao je Papa, prenosi Vatican News.

„Obećavam da ću moliti za mladiće i djevojke, te jednu majku koji su poginuli sinoć u diskoteci u Corinaldu blizu Ancone, u Italiji, kao i za ranjene. Molim za sve njih Gospin zagovor“, rekao je Papa i pozdravio hodočasnike.

Poslijepodne je Sveti Otac otišao u Svetu Mariju Veliku i pomolio se Gospi. Potom je na Španjolskom trgu tradicionalno iskazao poštovanje i molio pred kipom Bezgrešne.

Ključne riječi:
Alžir blaženici papa Franjo