Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa kardinalu Brenesu: Molim za sve vas

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je poslao poruku nadbiskupu Manague, u Nikaragvi, u kojoj izražava svoju blizinu vjernicima, nakon atentata počinjenoga 31. srpnja u katedrali u glavnom gradu Nikaragve, objavio je Vatican News.

Dragi brate, pratim te u boli zbog tog vandalskog čina i blizu sam tebi i tvojem narodu. Molim za sve vas – istaknuo je papa Franjo u vlastoručno napisanoj poruci koju je poslao kardinalu Leopoldu Joséu Brenesu, nadbiskupu Manague, u Nikaragvi. Poruku je objavio i u jednoj videosnimci pokazao sâm kardinal, tijekom mise koju je slavio u nedjelju, 2. kolovoza, na Dan tišine i molitve proglašen nakon atentata počinjenoga 31. srpnja u katedrali u Managui. Toga je dana u katedralu, u kapelu Presvete Krvi Kristove, nepoznati počinitelj, glave prekrivene kapuljačom, bacio Molotovljev koktel. Vatra je uništila, među ostalim, križ star 400 godina.

Vjernici u molitvi pred spaljenim križem u katedrali u Managui. Foto: Vatican Media

Sramotan je to čin, terorističko djelo, istaknuo je nadbiskup Manague u propovijedi na misi koja se na YouTube kanalu prenosila izravno iz njegova doma. Kardinal je zahvalio Papi za solidarnost koju je izrazio i u nedjeljnom podnevnom nagovoru u Vatikanu. “Lijepo je osjetiti blizinu Pape, kao brata i prijatelja”, rekao je kardinal te dodao: “ta nas blizina jača u vjeri i ohrabruje da idemo naprijed”.