Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Molite se sv. Rajmundu Nonatu

Vatikan (IKA)

U subotu 22. kolovoza u Buenos Airesu počinje devetnica zajednice sv. Rajmunda Nonata, zaštitnika primalja. Za tu je prigodu papa Franjo uputio poruku njihovu župniku, prenosi Vatican News.

„Sjećam se svojih tamošnjih susreta u blagdanskim danima, blagoslova majki, djece, parova koji žele dijete… pravi himan životu koji će doći”, istaknuo je Papa sjećanja na dane kada je bio nadbiskup Buenos Airesa na početku poruke o. Rubénu Ceraciju, župniku zajednice sv. Rajmunda Nonata, u prigodi blagdana njezina zaštitnika koji se slavi 31. kolovoza.

„I danas, kada me na audijencijama neki par traži blagoslov kako bi dobili dijete, kažem im da se mole svetom Rajmundu Nonatu, a ako su Argentinci, savjetujem im da odu u svetište u Cervantesovoj ulici. Ime svetoga Rajmunda Nonata dolazi od ‘nonato’, odnosno ne rođen od žive majke, nego izvađen iz njezina beživotna tijela carskim rezom. Tako je on i zaštitnik primalja, upravo zbog dramatičnih prilika u kojima je došao na svijet, izvađen iz mrtvoga majčina tijela”, napisao je Papa.

Osvrnuvši se posebno na devetnicu kroz koju će se vjernici pripremiti za proslavu blagdana, a koja započinje 22. kolovoza, Papa im je poželio lijepo slavlje, unatoč posebnim mjerama zbog COVID-19. „Siguran sam da će milost, mir, zdravlje i plodnost biti obilati”, zaključio je Papa.

Geslo ovogodišnje proslave je „Prihvatimo nadu zajedno sa svetim Rajmundom“. Svaki će dan tijekom devetnice biti obilježen večernjom molitvom, a 31. kolovoza, na sam blagdan, nadbiskup Buenos Airesa kardinal Mario Poli predvodit će misu s početkom u 19.30 sati.