Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Ne može se govoriti o održivom razvoju bez solidarnosti

Vatikan (IKA)

„Al Salamò Alaikum! Mir s vama!“ riječi su kojima papa Franjo započinje video-poruku koju je uputio sudionicima World Government Summita koji se održava od 10. do 12. veljače u Dubaiju te im želi uspješan rad.

U poruci se spominje svog posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima i toplog prijema. „Naišao sam na modernu zemlju koja gleda u budućnost, ali pri tome ne zaboravlja svoje korijene, zemlju koja nastoji u djelo provesti riječi kao što su tolerancija, bratstvo, međusobno poštovanje i sloboda. Vidio sam da cvijeće raste u pustinji, te sam se vratio s nadom da mnoge pustinje koje postoje u svijetu mogu cvjetati. Vjerujem da je to moguće samo ako zajedno rastemo, jedan uz drugoga u otvorenosti i s poštovanjem, spremni prihvatiti probleme drugoga, jer su u globalnom svijetu to problemi svakoga“, istaknuo je Sveti Otac.

U poruci Papa naglašava kako se ne može govoriti o održivom razvoju bez solidarnosti. „Želim da u svojim aktivnostima čujete ljudski krik, krik siromašnih, te razmislite o pitanju djece“, potaknuo je Papa.