Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa osudio napad na slovačkog premijera

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je brzojav slovačkoj predsjednici Zuzani Čaputovoj u kojoj izražava tugu i osuđuje napad na premijera Roberta Fica, moli za njegovo ozdravljenje i izražava solidarnost sa slovačkim narodom, izvještava Vatican News.

Papa Franjo poslao je u subotu 18. svibnja brzojav predsjednici Slovačke Republike Zuzani Čaputovoj u kojem izražava tugu i osuđuje nedavni napada na premijera Roberta Fica.

U brzojavu kojeg je objavilo veleposlanstvo Slovačke Republike pri Svetoj Stolici, papa Franjo je napisao: “S tugom sam saznao bolnu vijest o napadu na premijera Slovačke Republike, Njegovu Ekselenciju g. Roberta Fica, jučer u Handlovu, gdje je održana sjednica Vlade.”

Osuđujući incident, Papa je nastavio: “Osuđujem ovaj podli i nasilni čin i obećavam da ću se moliti Gospodinu za brzo ozdravljenje i oporavak Premijera.”

Također, papa Franjo izrazio je i svoju solidarnost s cijelim slovačkim narodom, ističući svoju blizinu svakom čovjeku u ovom trenutku kušnje.

Na kraju brzojava Papa je slovačko narodu uputio i “blagoslov Svevišnjeg kako bi jedinstvo i mir zavladali u vašoj zemlji”.