Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa pozdravio patrijarha Bartolomeja I.: Zajedno za mir u Ukrajini

Vatikan (IKA)

U pozdravima nakon redovne opće audijencije srijedom, 30. studenoga papa Franjo se u povodu blagdana svetog Andrije spomenuo zaštitnika Crkve u Carigradu i brata apostola Petra. Obraćajući se ekumenskom patrijarhu molio je za jedinstvo Crkve i svijet bez ratova, objavio je Vatican News.

Na dan kad se Crkva spominje svetog Andrije, brata Šimuna Petra i zaštitnika Crkve u Carigradu, papa Franjo izrazio je, u sklopu pozdrava koji su uslijedili nakon kateheze na općoj audijenciji, svoju posebnu naklonost „prema dragom bratu patrijarhu Bartolomeju I. i cijeloj Crkvi u Carigradu“, u koji je po običaju otputovalo izaslanstvo Svete Stolice.

„Neka zagovor svete braće apostola Petra i Andrije uskoro Crkvi udijeli da u punini uživa jedinstvo unutar sebe same i mir u cijelom svijetu, a osobito u ovom času dragoj i napaćenoj Ukrajini, koja je uvijek u našim srcima i našim molitvama“, poželio je Papa.

Neka nas sveti Andrija „nauči tražiti Mesiju u svakom trenutku našega života i naviještati ga s radošću svima oko nas“, nadodao je papa Franjo u svom pozdravu hodočasnicima španjolskog govornog područja.