Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa se susreo sa skupinom migranata iz Maroka

Vatikan (IKA)

Prije polaska na apostolski pohod Kraljevini Maroko Papa se u Domu svete Marte u Vatikanu u subotu 30. ožujka susreo sa skupinom marokanskih migranata.

U subotu 30. ožujka prije podne započelo je 28. međunarodno apostolsko putovanje pape Franje izvan Italije na kojem će posjetiti Maroko. „Prije nego će napustiti Dom svete Marta, papa Franjo susreo se sa skupinom marokanskih migranata koje je u Italiji ugostila Zajednica svetog Egidija“, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice: „Radilo se o dvije obitelji, svaka s po dvoje djece, dvije mlade žene i jednome dječaku“. Skupinu je pratio apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski.
Zatim, nakon što je napustio Vatikan, Papa se odvezao automobilom do zračne luke Rim-Fiumicino, odakle je, u 10.57 sati, zrakoplovom zrakoplovne kompanije Alitalia A320, otputovao u Rabat. Dolazak u međunarodnu zračnu luku Rabat-Salé predviđen je za 14 sati. Kao i obično, kada napušta talijanski teritorij, Papa je poslao brzojav talijanskom predsjedniku Sergiji Mattarelli.

Ključne riječi:
Maroko Papa skupina migranta susret