Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa zahvalio kleru i laicima Madagaskara na nesebičnom zauzimanju

Antananarivo (IKA)

Papa Franjo susreo se u poslijepodnevnim satima u nedjelju 8. rujna na livadi u isusovačkom koledžu Sv. Mihaela u Antananarivu s oko 1500 svećenika, redovnica, redovnika, bogoslova i laika te im zahvalio na nesebičnom zauzimanju.

Time pobjeđujete zlo – kad izliječite bolesne, nahranite i školujete djecu ili sačuvate njihove roditelje od očajavanja. Vaš rad zaslužuje najveće poštovanje i zato što se često odvija u najtežim okolnostima i po cijenu vlastitoga zdravlja, rekao im je Papa, prenosi Vatican News.

U poslanju kršćanske poruke nije riječ o tome da se satima raspravlja o „uspjesima“ ili „neuspjesima“, „prednostima“ ili „utjecajima“ našega djelovanja. Nisu odlučujući naša vlastita slava ili vlastiti projekti na koje pozivamo reklamnim letcima već svijest da smo u Kristovoj misiji, upozorio je Papa, dodajući da je to nadahnulo prve učenike a tako je i danas.

U svom djelovanju svugdje i uvijek svećenici, redovnici i laici ne smiju zaboraviti zahvaliti Bogu i hvaliti Ga. Takvim stavom postiže se ispravan okvir za osobno opredjeljenje, istaknuo je Papa, navodeći pritom riječi njemačko-talijanskoga teologa Romana Guardinija. Govor je zaključio riječima: „Blagoslovljeni bili i blagoslovljena bila Crkva siromašnih i za siromašne!“ Nakon susreta papa Franjo zadržao se u koledžu u jednosatnom razgovoru sa subraćom isusovcima.

Ključne riječi:
Madagaskar papa s klerom