Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina poruka hodočasnicima Gospi od Lujana

Vatikan (IKA)

U povodu 40. hodočašća Gospi od Lujana u Centenariju, na jugozapadu Argentine, papa Franjo je u videoporuci hodočasnicima istaknuo da je u vrijeme pandemije potrebna potpora Majke, prenosi Vatican News.

Marija nas grli i podiže, tim se riječima u videoporuci papa Franjo duhovno sjedinio sa sudionicima jubilarnoga hodočašća Gospi od Lujana. Inicijativa, održana virtualno zbog pandemije koronavirusa, trajala je od 23. do 26. rujna. Ponekad, i ne samo ponekad, put postaje težak. U ovom trenutku pandemije i brojnih opasnosti po zdravlje, mnogo straha, mnogo potrebā, on je još teži. Zbog toga nam je potrebna Majka koja će nas zagrliti, rekao je Papa podsjećajući na riječi iz gesla tog hodočašća „Majko, zagrli nas, želimo nastaviti hoditi“.

Papa je potom iznio neka svjedočanstva. Jedna mi je žena rekla da je jedna od zadaća majke podići svoju djecu. Druga, koju sam pitao koje joj je od njezine djece najdraže, odgovorila mi je: “Na ruci imam pet prstiju; ako mi povrijede jedan prst, boli me jednako kao i bilo koji drugi. Svi su drugačiji, ali svi su isti”. Tako Gospa čini s nama – svi smo različiti, ali Ona je Majka i sve nas grli. Pridružujem se hodočašću, molim se za vas i molim vas da ne zaboravite moliti za mene, rekao je papa Franjo prije nego je sudionicima udijelio svoj blagoslov.