Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina video-poruka Tajlanđanima

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je video-porukom pozdrave tajlandskom narodu uoči svoga pohoda kraljevini od 20. do 23. studenoga.

Papa ističe da u ovom svijetu koji „prečesto doživljava razdor, podjele i isključivanje, Tajland pokazuje predanost zauzimanju u promicanju sklada i mirnoga suživota“. Ta predanost može biti nadahnuće svim ljudima diljem svijeta koji nastoje na promicanju velikoga i istinskoga razvoja naše ljudske obitelji u solidarnosti, pravdi i života u miru.

Tajland se pripravlja dočekati papu Franju koji im dolazi u sklopu svoga 32. apostolskoga putovanja, prije posjeta Japanu.

Papa u video-poruci ističe da će u tijeku toga puta imati prigode susresti i ohrabriti katoličku zajednicu na Tajlandu u njihovoj vjeri i onome čime pridonosi cijelom društvu. Izrazio je nadu i da će učvrstiti prijateljske veze s budističkom braćom i sestrama. Velika većina tajlandskog stanovništva – njih 93 posto su budisti.

„Nadam se da će moj posjet pomoći istaknuti važnost međureligijskoga dijaloga, međusobnoga razumijevanja i bratske suradnje“, osobito u službi najpotrebitijima i u službi mira „za koji moramo još toliko raditi“, rekao je Papa.

Na kraju je od srca zahvalio Tajlanđanima za sav trud koji ulažu u pripremi njegova posjeta i obećao da će ovih dana moliti za svakoga u Tajlandu, prenosi Vatican News.