Budi dio naše mreže
Izbornik

Papino zdravstveno stanje je stabilno, nastavlja liječenje

Vatikan (IKA)

„Zdravstveno stanje Svetog Oca je stabilno“, izvijestio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni u srijedu 29. studenoga kasno poslijepodne, prenosi Vatican News.

Papa Franjo „nema vrućicu, ali upala pluća povezana s respiratornim poteškoćama i dalje postoji“, dodao je Bruni, navevši da se „nastavlja liječenje antibioticima“.

Papa je u subotu 25. studenoga otkazao sve audijencije iz zdravstvenih razloga. U ranim poslijepodnevnim satima bio je podvrgnut CT-u u bolnici Gemelli, te je ravnatelj Bruni potvrdio da je pretraga isključila mogućnost pneumonije, ali je pokazala upalne promjene koje su dovele do respiratornih poteškoća. Primijenjena je intravenozna antibiotska terapija. Kako se ne bi izlagao hladnoći, Papa je u nedjelju 26. studenoga molio Anđeo Gospodnji u kapeli u Domu svete Marte, a ne s prozora Apostolske palače, informirajući o svom stanju i zahvalivši vjernicima na potpori. Papa je u utorak 28. studenoga „s velikim žaljenjem“ prihvatio zahtjev liječnika da nastavi s fazom oporavka i stoga ne ide na putovanje planirano za sljedećih nekoliko dana u Dubai na UN-ov klimatski summit COP28.

Ključne riječi:
papa Franjo zdravstveno stanje