Budi dio naše mreže
Izbornik

Papinska misijska djela organiziraju „Misijski laboratorij”

Zagreb (IKA)

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj organiziraju „Misijski laboratorij” 5. prosinca s početkom u 17 sati u prostoru udruge Savao u Zagrebu (Kranjčevićeva 5, 1. kat).

Nakon prvog dijela i razmatranja na temu siromaštva i ovogodišnje Papine poruke uz geslo „Ne okreći lica od siromaha” te prigodnu meditaciju, od 18 sati će sudionici pomoći u pripremi hrane i paketa za korisnike udruge, beskućnike.

U 20 sati okupit će se na zagrebačkom Glavnom kolodvoru i dijeliti pripremljene pakete korisnicima udruge.

„Prošli ‘Misijski laboratorij’ proveli smo u društvu svete Male Terezije, a sada ćemo biti u društvu novog gosta. No osim druženja, bit će to prilika da produbimo iskustvo susreta jedni s drugima te naučimo kako prepoznati Gospodina u onima koji se čine nepoznati, drugačiji, nama daleki. Iako za ovo doba godine govore kako je najradosnije, mnogima je upravo ovo vrijeme – vrijeme najveće tuge. Posebno je teško osobama koje žive na rubu siromaštva, beskućnicima”, poručuju iz Papinskih misijskih djela.

Broj sudionika je ograničen te je potrebno prijaviti svoj dolazak na broj 01/5635-055 ili email: missio.croatia@misije.hr