Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-misijska-djela-u-republici-hrvatskoj

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“ obilježio Međunarodni dan volontera

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“, u suradnji s Volonterskim centrom „Zagreb“ i Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u povodu Međunarodnog dana volontera, u ponedjeljak 4. prosinca 2023., organizirao je panel-raspravu „Volontiranje bez granica: stranac nam treba biti bližnji“ te izložbu predmeta i fotografija iz misija.

Prvi Misijski laboratorij

U povodu Svjetskog dana misija, u četvrtak 26. listopada, Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj organizira u Zagrebu prvi Misijski laboratorij.

Misionar don Jakoslav Banić poziva na molitveno zajedništvo

Hrvatski misionar u Ugandi don Jakoslav Banić poziva na molitvu 30. kolovoza. Svaki mjesec jedan hrvatski misionar ili misionarka poziva na molitveno zajedništvo te u svojoj zajednici moli za dobročinitelje i prijatelje misija u domovini, objašnjavaju Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj.

Misionarka iz Benina pohodila Župu Uzvišenja Svetoga Križa u Dugom Selu

U organizaciji Ravnateljstva Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji, redovnica Družbe Marijinih sestara Čudotvorne medaljice s. Ivančica Fulir posvjedočila je u nedjelju 9. srpnja okupljenim vjernicima u Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Dugom Selu (Lukarišće) o svom misionarskom radu u afričkoj zemlji Beninu.

Papa uskliknuo „dobro!“ na hrvatsku zbirku dječjih radova

Papa Franjo primio je u subotu 3. lipnja u audijenciju članove Opće skupštine Papinskih misijskih djela, a tom prigodom mu je nacionalna ravnateljica PMD u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin darovala „Šarenu zbirku malih misionara, velikih umjetnika“ objavljenu povodom 180. obljetnice utemeljenja Djela svetog djetinjstva.

Objavljena „Šarena zbirka malih misionara, velikih umjetnika“

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj objavila je „Šarenu zbirku malih misionara, velikih umjetnika“ na hrvatskom i talijanskom jeziku u kojoj su prikupljeni dječji radovi o tome što za njih znači da je Djelo svetog djetinjstva 'papinsko'.

1 2