Budi dio naše mreže
Izbornik

Pastirijada u Župi Dobrog Pastira u Brestju

Brestje (IKA)

U subotu 8. listopada održana je još jedna Pastirijada u Župi Dobrog Pastira u Brestju, projekt zajednice mladih na čelu s voditeljicom Ines Sosom Meštrović, koji je po drugi put okupio nešto više od 40 osnovnoškolaca od trećeg do sedmog razreda.

Geslo susreta bilo je „Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri“ (Mk 9,24). Program je započeo u 9 sati kada su svi zajedno pogledali kratki video koji ih je uveo u temu te upoznao s evanđeljem Hod po vodi (Mt 14, 22-33) koje su  shodno svojim uzrastima obrađivali u grupama. Sudionici su tako kroz teme sigurnosti, prijateljstva, straha i povjerenja razmatrali navedeno evanđelje i povezivali ga sa svojim životima.

Nakon odrađenih grupnih kateheza svaka grupa predstavila je svoj rad i razmišljanja te je uslijedio natjecateljski dio. U pet igara po stanicama imali su prilike okušati se u Loptovodu i Metlotrku, ali i pokazati koliko su spretni i snalažljivi  u Novom Twisteru, Oluji i Puzzlama. Program je završio u 13 sati okrijepom i podjelom zahvalnica kao i ispunjavanjem ankete o dojmovima sa susreta koji je zadovoljio očekivanja polaznika, ali  i organizatora: „Bilo je odlično upoznati nove prijatelje i družiti se sa svojim vršnjacima izvan škole. Lijepo je provesti par sati u dobrom društvu, s dobrim igrama i to još u svojoj župi“  (Lucija, 7. razred). „Prvi put sudjelujem kao animator u pripremi ovakvih susreta i  moram reći da sam iznimno zadovoljan ovom Pastirijadom. Moram priznati da sam se i ja zabavio, a nadam se da su i djeca također“ (Petar, animator mladih).