Budi dio naše mreže
Izbornik

Pastoralni rad Vojnog ordinarijata predstavljen polaznicima Ratne Škole

Zagreb (IKA)

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ koja djeluje pri Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ posjetili su u ponedjeljak 2. prosinca u sklopu svog plana i programa izobrazbe Vojni ordinarijat u RH. Dobrodošlicu su im zaželjeli vojni ordinarij u RH Jure Bogdan i generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo. Polaznike Ratne škole upoznali su s ustrojem i pastoralnim radom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

U pratnji polaznika naraštaja nastavnom posjetu nazočili su načelnik Centra vojnih škola HVU brigadir Damir Stručić, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i vojni kapelan na HVU o. Zoran Vujičić, DI. Upoznali su vojnog ordinarija s nastavnim procesom i predstavili pripadnike 22. naraštaja, koji ima 18 polaznika. Pored visokih časnika iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, na školovanju sudjeluju i pripadnici Oružanih snaga iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije, kao i polaznici iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Susret vojnog ordinarija i polaznika Ratne škole nastavio se u konstruktivnome dijalogu o različitim aktualnim temama.

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ prigodom nastavnog posjeta dodijelili su biskupu vojnom ordinariju u RH uspomenicu ovogodišnjeg naraštaja, a uručio ju je brigadir Damir Stručić. Vojni ordinarij svakom polazniku darovao je krunicu, molitvenik i pastoralni kalendar Vojnog ordinarijata za 2020. godinu.