Budi dio naše mreže
Izbornik

Patrijarh Bartolomej: Svi bi se bezrezervno trebali cijepiti

Atena (IKA)

Počasni poglavar svjetskoga pravoslavlja carigradski ekumenski patrijarh Bartolomej I. strah od cijepljenja ocijenio je nerazumnim i apsurdnim, prenosi agencija Kathpress.

U razgovoru za grčku televiziju „Mega” patrijarh Bartolomej (81) ponovno je sve pozvao na cijepljenje protiv koronavirusa, istaknuvši da Crkva i religija poštuju znanost. Upozorio je da je potpuno apsurdno i nepošteno zbog straha od cijepljenja odlučiti se protiv njega. Svatko se treba bezrezervno cijepiti, poručio je patrijarh.

U pastirskom pismu u povodu početka crkvene godine po julijanskom kalendaru odnosno Vremena stvaranja, 1. rujna, patrijarh Bartolomej izrazio je nadu u prestanak širenja pseudoznanstvenih stavova o navodnoj opasnosti cjepiva protiv koronavirusa, prenosi portal orthodoxtimes.com.

Patrijarh Bartolomej od samih početaka, odnosno pronalaska cjepiva, pozivao je na cijepljenje, prije svega iz odgovornosti prema bližnjemu. Često ulazi i u polemike s unutarnjecrkvenim protivnicima cijepljenja i epidemioloških mjera, uvijek podržavajući propisane sigurnosne mjere, i na crkvenom području.