Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cijepljenje

Austrijski biskupi odgađaju pohod Rimu „ad limina apostolorum“ zbog novog zatvaranje zemlje uslijed pandemije

Zbog strogih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19 - koje su na snazi u Austriji od ponedjeljka 22. studenoga do 12. prosinca - Austrijska biskupska konferencija odlučila je odgoditi odlazak svojih biskupa u Rim u sklopu tradicionalnog pohoda „ad limina apostolorum“, izvijestio je Kathpress u utorak 23. studenoga, a prenosi katolički mrežni portal Crux.

Laudato TV: Pandemija pod povećalom

U emisiji „Izdvojeno“ Laudato TV u utorak 23. studenoga analiziralo se uzroke i posljedice pandemije koronavirusa te što kaže znanost, a što Crkva i zašto smo podijeljeni na cijepljene i necijepljene.

Požeški biskup Antun Škvorčević o cijepljenju protiv COVID-19

U nedjelju 14. studenoga požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u Župi bl. Ivana Merza u Slatini slavlje posvete novoizgrađene župne crkve, te se govoreći u homiliji o Isusu Kristu kao pobjedniku nad smrću i ključu dovršenja svijeta, osvrnuo i na završetak Konferencije UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu te na aktualne prijepore oko cijepljenja protiv COVID-19.

Bečka katedrala ostaje na raspolaganju i za treće cijepljenje

Malteški red, zadužen za provedbu zaštite od zaraze, izvijestio je 4. studenoga kako se od 12. kolovoza, kada je katedrala Sv. Stjepana otvorena za cijepljenje, 7691 osoba – spontano i bez narudžbe - cijepila u kapeli Sv. Barbare, prenosi agencija Kathpress.

U Vatikanu počinje cijepljenje trećom dozom protiv Covida-19

U Vatikanu je u drugoj polovici listopada počelo cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv Covida-19, a prednost imaju stariji od šezdeset godina i najugroženije osobe, izvijestila je u četvrtak 28. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.

U Đakovu započeo Teološko-pastoralni seminar za svećenike

Teološko-pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o temi „Svećenik i bolest: integrativni pristup u svjetlu recentnih kriza“ započeo je u srijedu 15. rujna u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Kolumbijski biskupi pozivaju na cijepljenje

U pastirskom pismu kojim se građane poziva na cijepljenje protiv Covida 19, kolumbijski biskupi upozoravaju da je uskraćivanje toga čina solidarnosti povreda općega dobra, prenosi Vatican News.

1 2 3 4