Budi dio naše mreže
Izbornik

PD „Mir“ održalo božićni koncert u Donjem Miholjcu

Donji Miholjac (IKA/TU)

Župa sv. Mihaela u Donjem Miholjcu organizirala je u četvrtak 4. siječnja 2024. božićni koncert na kojem je gostovalo crkveno pjevačko društvo „Mir“ iz Belišća.

Koncert je održan u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela. Na početku je slušateljstvo pozdravio dirigent zbora Želimir Sušić i zahvalio župniku preč. Josipu Antolović za poziv.

Na početku su otpjevali dvije božićne pjesme iz Dalmacije i Dalmatinske zagore, a nastavili su s pjesmama iz Međimurja, Podravine i Bačke. Nakon domaćih pjesama otpjevali su nekoliko božićnih i adventskih pjesama europskih skladatelja.

Voditeljica koncerta istaknula je da je zbor prošle godine proslavio 35 godina postojanja zajedno s osnivačem Želimirom Sušićem. Rekla je da se na koncertima trude pjevati pjesme koje pjevaju na misnim slavljima, kao i manje poznate hrvatske tradicionalne božićne pjesme.

Bazu zbora sačinjavaju pjevači koji nedjeljom pjevaju na misi u 11 sati u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću, a za ostale prigode im se pridružuju pjevači iz okolnih mjesta. Sudjelovali su na brojnim natjecanjima zborova diljem domovine i Europe na kojima su osvojili brojne nagrade.

U posljednjem dijelu koncerta otpjevali su nekoliko modernih božićnih pjesama. Većinu repertoara izveli su bez instrumentalne pratnje, a u nekim pjesmama pratili su ih Petra Sušić na violini i prof. Filip Šarić na klavijaturama.

Na kraju koncerta zboru se obratio preč. Antolović koji je zahvalio PD-u „Mir“ što su „božićnu večer učinili ugodnom“. „Nastavite tako i dalje njegovati ove tako nam drage božićne pjesme!“, potaknuo je župnik. Voditelju zbora uručeni su prigodni darovi, a pjevači su se zatim uputili na domjenak u župni pastoralni centar „Ivan Vajda“.